SocioMerce Kennisbank:

B2B LEAD GENERATION​

Wat is B2B lead generation?​

Simpel gezegd zorgt B2B lead generation voor contact met nieuwe potentiële business-to-business (B2B) klanten. Je zoekt dus andere bedrijven die misschien ook klant bij jouw bedrijf willen worden. Deze gegenereerde leads worden vervolgens opgevolgd door marketing of het salesteam.

MQLs (Marketing Qualified Leads), zijn leads die over het algemeen door marketing worden opgevolgd en minder ver in het aankoopproces zijn. Bij opvolging door marketing krijgen ze bijvoorbeeld de nieuwsbrief toegestuurd en kunnen ze uitnodigingen ontvangen voor een evenement of webinar. 

We spreken over SQLs (Sales Qualified Leads) als het leads betreft die zich een aantal fases verder in het aankoopproces bevinden. Opvolging door sales is er dan zoveel mogelijk op gericht om een afspraak te maken, wat hopelijk leidt tot een directe verkoop.

Bij SocioMerce genereren wij voornamelijk – en zijn wij gespecialiseerd in – Sales Qualified B2B leads. Dit doen wij doormiddel van onze Conversational Marketing Methode.

B2B lead generation
Enkele vormen en voorbeelden van B2B lead generation.

Vormen van B2B lead generation​

B2B leads kunnen op veel verschillende manieren gegenereerd worden. Hier maakt men vaak een onderscheid tussen online lead generation en offline lead generation. 

Wat dat precies betekent bespreek ik hieronder.

Online lead generation
Offline B2B lead generation

Offline B2B leads genereren

Hoewel er online heel veel gebeurt, speelt het grootste deel van de economie zich nog steeds buiten het internet af. De manieren om buiten het internet (offline) aan B2B lead generation te doen zijn dan ook talrijk. Enkele goede voorbeelden daarvan zijn:

  • Een stand huren op een beurs
  • Allerlei vormen van reclame maken b.v. op TV rondom relevante programma’s, op de radio en in (vak)bladen etc.
  • Telemarketing / cold calling
Opvolging B2B lead generation

Ook interesse in sales qualified B2B leads? We geven graag een demo of meer informatie.