Conversational Marketing AI

De invloed van AI op Conversational Marketing

Even ter info vooraf. Dit artikel is niet geschreven met behulp van Chat GPT 🙂 . Zelfs buiten de online marketing is AI het gesprek van de dag. Ik krijg dan ook regelmatig de vraag: Jij doet toch iets met tekst? Bestaat jouw baan volgend jaar nog?

Goede vraag! Bij SocioMerce en Recruitment.nu doen we inderdaad erg veel met tekst. Wij schrijven veel teksten voor onze klanten, en beantwoorden nog veel meer berichten voor ze.

Uiteraard hebben we gekeken hoe we de hele handel kunnen automatiseren. Wij geloven dat AI een geweldige invloed op onze dienstverlening gaat hebben. Toch moet je één ding niet vergeten: wij schrijven altijd uit naam van onze klanten. Het zal echt nog wel even duren voordat we automatisch de berichten van onze klanten zullen beantwoorden. Op zeer korte termijn zullen er met behulp van AI wel hulpmiddelen beschikbaar komen om snel een passend antwoord te formuleren. Mijn verwachting is dat we voorlopig nog zelf op de ‘send’ button zullen blijven drukken. En voordat je op ‘verzenden’ drukt kun je als mens gelukkig nog heel wat waarde toevoegen.

Dus is AI een voor- of nadeel voor ons? Wie zal het zeggen. Ik denk dat onze mensen in de toekomst minder tijd kwijt zijn aan randzaken. Hierdoor houden ze meer tijd over om de juiste input aan de AI te geven. “Voeg ook nog even toe dat deze klant ook veel in de Oil & Gas industrie werkt”, of “Binnenkort komt er ook een evenement aan waar we elkaar kunnen ontmoeten”. AI verzorgt het standaard bericht, en wij zullen vooral de curator zijn. Door echt in de huid van de klant te kruipen en echt met ze mee te denken denk ik dat ons concept alleen maar sterker zal worden.

Maar de toekomst zal het leren. Hoewel wellicht in aangepaste vorm, geloven we er heilig in dat juist de combinatie tussen techniek en de menselijke factor altijd de winnende zal zijn.

Rick de Vlieger – CMO SocioMerce

LinkedIn
WhatsApp
Twitter
Facebook

Geef een reactie