Dit is waarom we Conversational Marketing ontwikkelden…

Zoals verteld in de vorige blog is SocioMerce ontstaan vanuit eigen praktijkervaringen rondom lead generation en sales. We zagen dat er op het gebied van Lead Generation, en dan met name in B2B veel te winnen was. Daarom in het kort vier redenen waarom we ons Conversational Marketing model ontwikkelden.

Reden 1: Leads werden niet optimaal opgevolgd

Vooral in mijn vorige baan genereerden we op grote schaal B2C leads. Deze werden vaak maar matig opgevolgd. In al die jaren heb ik eigenlijk nooit meegemaakt dat een lead direct door een callcenter wordt opgepakt. Ieder dag dat gewacht wordt worden leads kouder en kouder. Daarom genereren wij niet alleen de lead, maar volgen we deze ook direct op. De salesafspraak schieten wij in in de agenda van de klant, zodat deze echt geborgd is.

Reden 2: Sales mensen zijn vaak marketing amateurs

Sales is een vak. Steeds meer verkopers zijn actief geworden op sociale media en hun eigen ‘marketingmachine’ geworden. Maar daar zit ook een keerzijde aan. Het komt vaak voor dat er veel tijd aan wordt besteed, maar dat ze er eigenlijk niet heel goed in zijn. Anders waren ze wel marketeer geworden.

We zagen hier een kans. Door onze focus en tools pakken wij B2B marketing grootschalig en gestructureerd aan. Doordat we voor veel klanten werken en honderden campagnes draaien, weten we heel goed wat wel en niet werkt. Hierdoor kunnen wij onze klanten bij de hand nemen om nog succesvoller te zijn dan wanneer ze het zelf zouden doen. Daarnaast kan sales zich richten op waar ze echt goed in zijn; het closen van deals.

Reden 3: Sales is mensenwerk

Growth hackers denken vaak het hele salesproces te kunnen automatiseren. Op het moment dat moet worden nagedacht, dan moet de opdrachtgever dit doen. Het gevolg is dat opdrachtgevers er veel werk aan hebben. Door growth hacking te combineren met persoonlijke opvolging hebben we een ultieme formule ontwikkeld. Doordat we het proces zelf in de hand houden zorgen we voor maximale opvolging. We volgen ook op per mail, of pakken de telefoon als dit nodig mocht zijn.

Reden 4: We hadden zelf ook sales nodig

De belangrijkste reden, dat we deze methode hebben ontwikkeld, is omdat we zelf een startup waren én heel veel klanten wilden vinden in een kort tijdsbestek. Door Conversational Marketing in te zetten hebben wij onze eerste 15 klanten weten te genereren om ons bedrijf van de grond te krijgen. Inmiddels krijgen wij natuurlijk ook veel klanten binnen via referenties van klanten, via partners en middels online marketing. Als startend bedrijf heb je echter deze kanalen vaak nog niet. Conversational Marketing gaf ons de mogelijkheid om snel onze propositie te testen en te pivoteren wanneer dit nodig was. Hoewel wij niet vaak voor startups werken worden we door onze opdrachtgevers wel vaak ingezet om nieuwe proposities te testen of nieuwe markten te verkennen.

Voor de volgende keer…

Onze Conversational Marketing methode is ook te gebruiken om in contact te blijven met top talent. In onze volgende blog gaan we het daarom hebben over “Headhunting nieuwe stijl.”

Rick de Vlieger

LinkedIn
WhatsApp
Twitter
Facebook

Dit bericht heeft één reactie

  1. Peter

    Kan me hier helemaal in vinden. Focus op mijn core competenties, sales. Het genereren van goede MQL/SQL’s laat ik graag aan de specialisten over..

Geef een reactie