Een heldere kijk op transparante werving en selectie

Een heldere kijk op transparante werving en selectie

Er is toch sprake van arbeidskrapte in veel branches? Daarom geloven wij dat het tijd is om op een andere manier nieuwe collega’s te werven en te selecteren. De traditionele manier van recruiten werkt vaak niet meer; door alle concurrentie sneeuwt je  vacature onder. Je bent te laat of wordt überhaupt niet gezien. Tijd om het anders te doen: we leggen graag uit wat Conversational Recruitment inhoudt en welke voordelen dit oplevert.

Transparant werven

Conversational Recruitment is 100% transparant. Een groot verschil met traditionele recruiters is dat we de kandidaten vooraf selecteren en door onze opdrachtgever laten goedkeuren. Je weet dus vooraf wie we vragen om bij jou te komen werken. Maar het allergrootste verschil is dat we dit doen vanuit het persoonlijke LinkedIn profiel van de toekomstige leidinggevende; de manager van de afdeling waarvoor de kandidaat gaat werken. Dat levert minimaal deze vijf voordelen op:

Voordeel 1: Minder concurrentie

In veel gevallen voorkomt transparant werven dat een geschikte kandidaat al meerdere alternatieven van concurrenten in bezit heeft. Dat komt omdat we via LinkedIn al contact voor je leggen, nog voordat ze over jouw bedrijf gehoord hebben of nadachten over een andere baan. In veel gevallen krijgen we positieve reacties; mensen voelen zich vereerd. Dat is alvast een goede start.

Voordeel 2: Het ontstaan van een persoonlijke klik

Je werft vanuit het LinkedIn account van de toekomstige leidinggevende. De kandidaat gaat niet voor niets een connectie aan. Voordat het eerste  gesprek plaatsvindt, is er al een persoonlijke klik. Bovendien kunnen we samen via LinkedIn ook zien wat hem of haar bezighoudt.

Voordeel 3: De kandidaat krijgt direct informatie vanuit de eerste hand

Er is niemand die zo goed kan uitleggen wat de functie gaat inhouden en wat de verwachtingen zijn als de toekomstig leidinggevende. Daarom hebben wij een direct lijntje met de toekomstig leidinggevende. Dat gaat echt soepeler dan samenwerken met externe recruiters.

Voordeel 4: Transparant werven voorkomt ‘gokken’

Meer kandidaten, zorgt ervoor dat je beter kunt  selecteren. Ken je de situatie waarbij iemand toch maar werd aangenomen omdat er geen alternatieven waren? Vaak blijkt dit achteraf een dure beslissing te zijn. Bestaande medewerkers hebben iemand ingewerkt die na enkele weken alweer verdwenen is. Bij arbeidskrapte wordt er helaas vaker een gok genomen. Met Conversational  Recruitment krijg je meer kandidaten, waardoor je dit ‘gokken’ voorkomt.

Voordeel 5: Er wordt een talentenpool opgebouwd

Een kandidaat die nu niet voldoet, kan volgend jaar over de juiste competenties beschikken. Daarom geloven we dat arbeidskrapte wordt tegengegaan als je langdurig met elkaar in gesprek blijft, waardoor je een talentenpool opbouwt. Bovendien zal er positief over jouw bedrijf gesproken blijven worden. Dat is beter dan: “Helaas is de keuze niet op jou gevallen. We hebben een hoop geschikte kandidaten gesproken. Uiteindelijk gaan we voor iemand die het assessment beter heeft gemaakt.” Dan ben je potentieel talent namelijk voor altijd kwijt, die je wellicht morgen al voor een andere functie goed kunt gebruiken…

Meer weten over Conversational Recruitment?

Dat is namelijk onze manier om transparant te werven en te selecteren. Klik hier voor meer informatie.

LinkedIn
WhatsApp
Twitter
Facebook

Dit bericht heeft één reactie

  1. Peter

    Interessante propositie, we zoeken (veel) L&D specialisten, dus wij gaan je bellen!

Geef een reactie