Trap ook het gaspedaal in!

Gas geven! Want het gaat goed met jouw business…

Weet je wanneer mensen eerder bereid zijn om extra stappen vooruit te zetten? We denken dat dit vooral gebeurt als het niet zo goed gaat met het bedrijf. De noodzaak is dan groter. Creativiteit treedt meestal op als er grote uitdagingen zijn en het roer om moet. Het tegendeel kan daarom ook waar zijn; het gaat goed met ons, dus leunen we wat meer achterover…

Pas op voor ingeslapen salesteams

Er zijn bedrijven die denken dat ze een monopolypositie hebben. Misschien is dat ook wel heel lang het geval geweest. Wat alleen vergeten wordt is dat tegenwoordig iedereen snel een bedrijf kan beginnen. Soms heb je er niet eens kapitaal voor nodig, maar sluit je je jezelf gewoon aan bij een succesvol platform of goedlopende formule. Ook zijn er steeds meer bedrijven die geen Fte’s meer op de loonlijst hebben staan maar bestaan uit een mix van zelfstandig werkende mensen. Ze bieden gezamenlijk dezelfde kwaliteit vaak tegen aantrekkelijkere tarieven. Door het hybride werken kunnen grote, concurrerende spelers op thuiswerkplekken ontstaan. Zonder dat je doorhebt dat ze groot zijn.

De moraal van dit verhaal: Je kunt denken dat het goed gaat met je business maar als je nu niet razendsnel het gas intrapt kan je bedrijfsvoering zomaar stilvallen. Want plotseling is er een slimme concurrent, uit onverwachte hoek, met een disruptief businessmodel. Ingeslapen sales teams zijn te laat wakker geschud, het marktaandeel holt achteruit tot…

Waar kun je extra gas op geven?

Bijvoorbeeld op meer creativiteit. Als het goed gaat, dan heb je extra tijd om na te denken over wat je nog meer aan bestaande klanten kunt verkopen. Geef bijvoorbeeld eens gas op een cross- en upsell programma. Vaak blijkt dat klanten niet op de hoogte zijn van je totale aanbod. Je kunt een dergelijk programma zelf intern uitvoeren of je erbij laten helpen. Klanten binden met een breder aanbod zorgt er namelijk voor dat je concurrerende kapers op de kust buiten de deur houdt. Als een inktvis zorg je ervoor dat je klanten met meer tentakels in de greep houdt.

Als het goed gaat dan is dat ook een prima moment om na te denken met wie je het nog beter kunt hebben. Goed gekwalificeerd personeel is echter schaars en uitdagend om te vinden. Wie weet is Conversational recruitment interessant om ook in de toekomst een nummer één positie te behouden. Een sterk team kan je maken of breken, daar weet Max Verstappen alles van.

Zin om extra gas te geven?

We trappen graag samen de pedalen in. We helpen je aan gekwalificeerde salesafspraken om salesomzetten te versnellen, zorgen voor experts op de juiste plekken en bouwen een netwerk op waarmee je wedstrijden kunt winnen.

LinkedIn
WhatsApp
Twitter
Facebook

Geef een reactie