Headhunting nieuwe stijl? Doe het (bijna) lekker zelf!

Headhunting nieuwe stijl? Doe het (bijna) lekker zelf!

Stel je bent werkzaam in de IT/Tech sector, bijvoorbeeld als eigenaar, Sales- of Marketing Manager van een ICT bedrijf. Dan is het niet onwaarschijnlijk dat je te maken hebt met arbeidsschaarste, want ervaren IT’ers zijn slecht te vinden. Dus schakel je de hulp in van een dure externe headhunter. Of niet? Wat ons betreft is er namelijk een beter alternatief…

Contact van start tot finish

Slimmer is het om al in een vroeg stadium zelf als werkgever bekend te zijn bij nieuwe kandidaten op de arbeidsmarkt. Kennen de mbo ICT niveau 3 en 4 schoolverlaters bijvoorbeeld al jouw bedrijf zodat ze vroegtijdig contact met je opnemen? Daarnaast zou je met iedereen die ooit gesolliciteerd heeft continue in contact kunnen staan. De realiteit is dat de afwijzingsbrief, van de sollicitatie uit het verleden, vaak het laatste is wat er van jou als werkgever bekend is. Een gemiste kans, want op die manier bereikt veel talent nooit de finishlijn. De stap bij jou over de drempel blijft uit…

Doe het (bijna) lekker zelf!

Waar het op neerkomt is dat het enorm waardevol is om zelf een talentenpool op te bouwen, namelijk gewoon vanuit je eigen LinkedIn omgeving. Natuurlijk hoef je dat niet allemaal zelf te doen. Ondanks dat we geen recruiters zijn zorgen we er wel voor dat je de juiste medewerkers krijgt. Dat is Headhunting nieuwe stijl en het ontstond ook nog eens door een klantvraag die ons aan het denken zette.

Talent nurturing lijkt sterk op Lead nurturing

Meedoen in de wereld van headhunting, daar hebben we een lange tijd ‘nee’ op gezegd. Het voelde als een niet transparante wereld terwijl het om mensen gaat. Echter was het een klant die ons aan het denken zette met de volgende opmerking; “Jullie zijn toch goed in het maken van waardevolle klantenlijsten, dan moet je toch ook waardevolle talenten kunnen spotten? Bovendien houd je zicht en grip op beschikbaar talent door langdurig met hen in contact te staan.” Het idee was geboren. Het vakgebied van Lead nurturing bleek veel overeenkomsten te hebben met Talent Nurturing; je moet ze namelijk allebei koesteren.

LinkedIn Recruitment opnieuw uitgevonden

Bij Conversational Recruitment zetten wij onze beproefde  methode van Conversational lead generation in om geschikte kandidaten te werven voor jouw openstaande vacatures. Via LinkedIn benaderen we structureel enkele honderden nieuwe potentiële kandidaten per maand. Deze kandidaten worden vooraf handmatig gekwalificeerd, persoonlijk benaderd en opgevolgd. Op deze manier wordt maandelijks je eigen talentenpool uitgebreid. We geven de kandidaten de mogelijkheid om een kennismakingsafspraak in te plannen of om direct op de vacature te solliciteren.

Wedden dat je de juiste kandidaat vindt?

LinkedIn
WhatsApp
Twitter
Facebook

Geef een reactie