Interview met stagiair Clayton

Clayton, wat leuk dat je mee wilt doen aan dit interview, kun je jezelf eerst even aan de lezers voorstellen?

Tuurlijk, leuk dat ik dit interview mag houden! Mijn naam is Clayton Coombs 21 jaar, kom uit het boeren dorp Ulft en ik doe op het moment de opleiding International Business op de HAN – University of Applied Sciences, met een specialisatie Marketing & Sales.

Je hebt bijna een halfjaar bij ons stage gelopen, kun je vertellen wat je in die tijd allemaal hebt gedaan?

In het begin was het vooral kennis maken met de software en de werkwijze van SocioMerce, hoe log je berichten, hoe ga je de conversatie aan met prospects, waar let je op tijdens de conversaties, waar kijk je naar bij het targeten van prospects etc. Nadat je bent ingewerkt krijg je verantwoordelijkheid over een aantal klanten. Jij gaat op dat moment proberen om salesafspraken te regelen voor die klanten. Er zijn tijden dat het goed gaat en dat het wat minder gaat. Vooral in de wat mindere periodes ga je onderzoeken wat er kan worden verbeterd aan de teksten die worden gebruikt. Ook onderzoek je of de juiste doelgroep wordt benaderd.

Het kwalificeren van prospects was het tweede waar ik mij mee bezig heb gehouden in mijn stageperiode. Je krijgt een opdracht en d.m.v. de juiste targeting selecteer je prospects bij bedrijven.

Wat vond je het leukste aan je stage bij SocioMerce?

Het leukste bij SocioMerce vond ik het team en de praktische ervaring. SocioMerce bestaat uit een heel jong team wat het makkelijk maakt voor stagiaires om zich beter en sneller op hun gemak te voelen. Aan het begin voor iemand die nog geen praktische ervaring heeft gehad op zo’n niveau, test je de wateren nog een beetje om te zien hoe je je moet gedragen, maar realiseerde al snel dat het bij SocioMerce helemaal niet zo streng is en dat het allemaal wel kan. Elkaar respecteren gebeurt natuurlijk gewoon wel. De praktische ervaring was voor mij leuk, omdat het een stage was die overeen kwam met mijn specialisatie en mij dus een nieuwe kijk heeft gegeven op wat ik nou precies leuk vind.

Heb je ook een opdracht voor je opleiding moeten doen?

Voor school heb ik tijdens mijn stage wel opdrachten moeten maken, maar dat waren vooral kleinschalige opdrachten en dus niet te vergelijken met bijvoorbeeld een scriptie. Bij het maken van dat soort opdrachten had ik de medewerkers daar ruim op tijd over laten weten, zodat er genoeg ruimte was om mijn schoolopdrachten te maken.

Wat is het belangrijkste dat je tijdens je stage hebt geleerd?

Het belangrijkste wat ik tijdens mijn stage heb geleerd is hoe ik het best een salesafspraak voor een product/service kan genereren via LinkedIn en email messaging. Je leert hoe je bepaalde conversaties moet aangaan met prospects afhankelijk van de klant die je behandelt.

Daarnaast heb ik door middel van het “zoeken” naar prospects ook een heel goed idee gekregen van mensen/bedrijven die getarget moeten worden afhangend van het product/service dat uiteindelijk aangeboden gaat worden.

Na je stage heb je een bijbaan verdient. Hoe gaat dit in zijn werk?

Na mijn stage periode bij SocioMerce had ik te horen gekregen dat ze bij SocioMerce blij waren met het werk dat ik uitvoerde, dus hebben ze mij de mogelijkheid aangeboden om te blijven, en die heb ik aangenomen. Zoals ik al eerder had aangegeven woon ik in Ulft en kan ik dus niet altijd op kantoor zijn door de afstand, ook omdat ik nog student ben. Ik werk dus voornamelijk vanuit huis en wanneer ik de mogelijkheid zie, laat ik mijn koppie af en toe zien op kantoor in Amstelveen. Ze zijn bij SocioMerce dus ook nog heel flexibel op dat gebied.

Heb je nog tips die je aan toekomstig stagiairs wil meegeven?

Ik zou zeggen: vragen wat je vragen kunt in het begin, en probeer na een tijd ook zelf met ideeën te komen. Wat betreft je opdrachten voor school zou ik zeggen: regel dat soort dingen op tijd, zodat er speling is voor jezelf en voor de mensen binnen SocioMerce. Daarnaast gewoon lekker werken en productief zijn!

LinkedIn
WhatsApp
Twitter
Facebook

Geef een reactie