Conversational Marketing

Kies je voor ‘online geschreeuw’ of voor persoonlijke conversaties?

Accountmanagers zijn lang niet altijd blij met verkoopleads die vanuit marketingcampagnes opgevolgd moeten worden. Soms blijkt namelijk dat het niets extra’s oplevert. In het ergste geval krijgen lopende selling cycles te weinig aandacht en kan een campagne op die manier zelfs omzet kosten. Dit is wat er aan de hand kan zijn:

Kwantiteit hoeft geen kwaliteit te zijn

Al bij de start van een campagne kan het misgaan. Er wordt bijvoorbeeld gekozen om iets te hoog van de toren te blazen, bijvoorbeeld:  “Laten we eens proberen om alle CIO’s van Nederland met onze LinkedIn campagne te benaderen!” Je leest het inderdaad goed; ‘alle’. Een berg aan zogenaamde verkoopleads verschijnt en de campagne lijkt gezien de hoeveelheid reacties geslaagd. De arme accountmanager voert echter onnodige gesprekken met CIO’s van organisaties die wel een LinkedIn connectieverzoek geaccepteerd hebben, maar nooit klant zullen worden. Gevalletje ‘verkeerde doelgroep’, ‘geen budget’ of in het ergste geval ‘concurrent’.

Ons geloof in persoonlijke conversaties

Echte verkoopleads zijn leads die vooraf uitgebreid gekwalificeerd zijn. Als we eerlijk zijn is dat precies het werk waar accountmanagers niet vaak zin in hebben. Logisch, ze willen hun tijd vooral besteden aan verkopen door gesprekken met waardevolle prospects en klanten te voeren. Ze hebben groot gelijk en daarom helpen we hen.

Wat we anders doen dan andere marketingbureaus is dat we afspraken maken met goed gekwalificeerde prospects tof vinden. Niet met de instelling ‘hoe meer afspraken hoe beter’, maar vooral door het opleveren van kwalitatief hoogwaardige leads. We gaan vooraf echt het gesprek aan, namens jouw bedrijf. Potentiële kandidaten worden persoonlijk geselecteerd en opgevolgd, we zetten de afspraak in de agenda van de accountmanager en we monitoren de leads. Allemaal erop gericht om geen enkele businesskans te missen.

De voordelen van persoonlijke conversaties

  • Salestijd wordt besteed aan sales.
  • Sales krijgt prospects en klanten van waarde in hun netwerk.
  • Er gaat geen tijd meer verloren aan klanten die nooit bij je zullen kopen.
  • De klant ervaart persoonlijk contact, in plaats van een geautomatiseerd scriptje.
  • Door het gebruiken van onze ‘Conversational Marketing methode’ spotten we waardevolle informatie voorafgaand aan de salesafspraak.

Om de handtekening vragen dat doe je zelf, maar het hele salestraject ervoor daarin zijn we graag jouw extra raketbrandstof.

LinkedIn
WhatsApp
Twitter
Facebook

Geef een reactie