Case Online lead generation pakketbezorger

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:cases

Case: Online lead generation pakketbezorger

Voor een bekende pakketbezorger heeft SocioMerce Online lead generation uitgevoerd.

Probleemstelling: De pakketbezorger had zware online concurrentie en behoefte aan meer leads voor haar salesteam.

Oplossing: We hebben Online lead generation toegepast. Hierbij hebben we ieder onderdeel meetbaar én testbaar gemaakt.

1) We hebben de propositie van de klant geanalyseerd. Er zijn drie proposities gedefinieerd die we wilden testen. Per propositie is een sterke landingspagina ontwikkeld.

2) Op alle drie de landingspagina’s hebben we A/B-tests laten draaien, waardoor we op basis van objectieve cijfers beslissingen konden nemen over de opbouw van de landingspagina en de teksten die we gebruikten.

3) Wij hebben de Google Ads campagne overgenomen van de klant. Deze opnieuw ingericht. We hebben o.a. extra advertenties geschreven, zodat we konden testen of deze beter werken dan de advertenties van de klant.

4) We zijn Google Ads heel actief gaan managen. Voor goede keywords werden aparte campagnes aangemaakt. Meerdere malen per dag controleerden we de keywords en budgetten.

5) We hebben de display advertising van de klant aan laten sluiten op de landingspagina’s, en ervoor gezorgd dat met name de remarketing-advertenties veel vaker werden getoond.

Resultaat: Na twee maanden waren de kosten per lead met een derde gedaald. Dit heeft in twee maanden tijd bijna 400 inschrijvingen extra opgeleverd.

Bijkomend resultaat: De klant heeft op basis van onze input haar homepage, dus eigenlijk de hele propositie van het bedrijf aangepast.

Twee maanden Online lead generation met SocioMerce

Analyse & 3 nieuwe landings- pagina’s
Alle onderdelen testbaar maken
Google Ads heel actief managen
Remarketing verbeteren
Cost per lead daalt met 1/3
400 extra leads voor hetzelfde budget