Onze methode

Zo werkt Conversational Marketing

Zo werkt Conversational Marketing

wat is conversational marketing

SocioMerce is dé specialist in Conversational Marketing via LinkedIn. Voor onze opdrachtgevers gaan wij de conversatie aan met hun doelgroep, met als doel hoogwaardige, gekwalificeerde afspraken te genereren. De benadering start altijd op LinkedIn, maar indien gewenst kan via e-mail of telefonisch worden opgevolgd.

Stap 1: doelstelling & doelgroep bepalen

Onze opdrachtgevers hebben over het algemeen drie doelstellingen. Via onze campagnes kunnen die apart worden behaald, maar vaak worden deze doelstellingen ook gecombineerd. Wij helpen ze aan:
De meeste klanten komen uiteraard met één specifieke doelstelling bij ons. Als de doelstelling bekend is, dan bepalen we samen de ideale doelgroep en de strategie om te ze te benaderen.

Stap 2: Doelgroep benaderen

Als dé specialist in Conversational Marketing via LinkedIn is het belangrijk dat onze opdrachtgevers voldoende LinkedIn connecties hebben. 

Om de conversatie aan te kunnen gaan starten wij meestal met het uitbreiden van het LinkedIn netwerk. Samen bepalen wij de ideale doelgroep. Per doelgroep ontwikkelen wij één of meerdere campagnes, waarmee wij namens onze opdrachtgever een connectieverzoek sturen. Op deze manier groeit het LinkedIn netwerk op maandelijkse basis met enkele tientallen relevante connecties.

Simultaan hieraan kunnen we het bestaande LinkedIn-netwerk benaderen. Wij kennen niemand die alle interessante prospects in zijn of haar netwerk de afgelopen tijd allemaal nog gesproken heeft. Hier liggen altijd kansen.

Stap 3: Let's make it conversational

Wij gaan de conversatie aan met de nieuwe en/of bestaande LinkedIn connecties van onze opdrachtgevers. Uit ervaring weten wij welke vragen wij ongeveer kunnen verwachten. Hier vanuit maken wij een database met veel gestelde vragen. Wij hebben jarenlange ervaring met het voeren van sterke conversaties voor onze klanten. Op het moment dat het écht inhoudelijk wordt hebben wij het perfecte haakje om het gesprek over te dragen aan onze opdrachtgever. 

Conversaties worden gevoerd uit naam van onze opdrachtgevers via LinkedIn, e-mail of per telefoon.

Stap 4: never leave a lead behind

Van iedere contact dat wij benaderen houden we exact bij wat de status is. Hierdoor kunnen wij ons motto waarmaken “Never leave a lead behind”. Als iemand aangeeft nu geen tijd te hebben, maar over 3 maanden contact wil. Dan zorgen wij ervoor dat we op het juiste moment weer aan de deur kloppen. Als iemand interesse heeft getoond via LinkedIn, maar geen reactie meer geeft, dan pakken wij de telefoon om hem alsnog over de streep te trekken. Dit zorgt ervoor dat wij onze targets waarmaken.

Ook interesse in Conversational Marketing? We geven graag een demo of meer informatie.

Drie mogelijke doelstellingen bij Conversational Marketing

Conversational lead generation

Ontvang salesafspraken van hoge kwaliteit. Via SocioMerce kom je wekelijks in contact met nieuwe potentiële klanten.

Conversational recruitment

Ontwikkel een talentenpool via LinkedIn en kom wekelijks in contact met potentiële nieuwe medewerkers.

Conversational cross- & upsell

Verkoop meer aan bestaande klanten door ze via LinkedIn te betrekken bij je bedrijf.