OVER SOCIOMERCE

Zo werkt Conversational cross- & upselling

Maak LinkedIn leidend bij account management​

Klanten vinden het vaak een eer als de directeur of senior manager ze op LinkedIn toevoegt en persoonlijk op de hoogte houdt van de ontwikkelingen binnen het bedrijf. Volgens een oude marketingwet is het 80% goedkoper om een huidige klant te behouden, dan om een nieuwe te zoeken. Ook staat buiten kijf dat je aan een bestaande klant vaak eenvoudig meer kunt verkopen. SocioMerce kan helpen huidige klanten aan je LinkedInnetwerk toe te voegen en de conversatie met ze aan te gaan. Door deze ‘sales through service’ aanpak creëren we legio up- en cross-sell mogelijkheden.

Want zeg nu zelf, heb jij bij al jouw klanten alle beslissers én beïnvloeders op LinkedIn? Waarschijnlijk niet. Bij grote bedrijven is de kans groot dat je voor een of enkele business units werkt. Maar hoe kom je in contact met andere interessante beslissers?

Beslissers bij klanten wisselen ook van baan, en ook jouw account manager heeft inmiddels een carrièrestap gemaakt. Uiteraard hebben jullie een mailinglist, maar die is nooit helemaal compleet.

SocioMerce helpt haar opdrachtgevers bij het inventariseren van haar klanten. Wij brengen ze in contact met de juiste beïnvloeders en beslissers. Het ideale haakje om meer sales te genereren.

Bereik iedere klant

Uiteraard spreek je dagelijks met je klanten. Maar hoe geweldig zou het zijn als je -via SocioMerce- als directeur al je klanten persoonlijk kunt uitnodigen voor een aankomende beurs. Of wanneer je een specifieke doelgroep binnen je klanten op de hoogte kunt stellen van een nieuwe productlancering. Ook nodigen wij vaak bestaande en nieuwe klanten uit voor webinars die jullie organiseren.

Uit ervaring weten wij dat hier bij veel van onze opdrachtgevers nog genoeg te winnen valt. Soms helpen wij de customer succes manager om effectiever te werken, maar meestal fungeren wij als een zeer effectief verlengstuk van de huidige nieuwsbrief. En wij kunnen zelfs de meeste vragen die klanten hierover stellen voor je afhandelen.

Ook interesse in Conversational cross- & upselling? We geven graag een demo of meer informatie.