LinkedIn tips

Gebruiker toevoegen aan / verwijderen van LinkedIn bedrijfspagina

Als bedrijf kun je meerdere gebruikers toegang geven tot de LinkedIn bedrijfspagina. Dat is bijvoorbeeld handig als je de nieuwe marketingmanager aan de pagina wil laten werken. Op dezelfde manier als je gebruikers toevoegt, kun je ze ook verwijderen. Niet onbelangrijk in het geval dat je marketingmanager besluit ergens anders aan de slag te gaan.  

Een gebruiker toevoegen of verwijderen van je LinkedIn bedrijfspagina is eenvoudig. Je moet alleen even de juiste knoppen weten te vinden.

Allereerst moet je zelf admin rechten hebben voor de LinkedIn bedrijfspagina. Als je deze rechten hebt, dan vind je in het linkermenu de bedrijfspagina’s waar je toegang toe hebt (zie screenshot). Klik op de pagina waar je de gebruiker aan toe wil voegen.

LinkedIn bedrijfspagina

Je bent nu als admin ingelogd op de juiste bedrijfspagina. Klik nu rechtsboven op ‘Admin tools’. Er vouwt zich een dropdown-menu uit met verschillende opties. 

Klik vervolgens op ‘Manage admins’.

Je komt nu op de admin gedeelte van je LinkedIn bedrijfspagina.

Op deze pagina klik je op de blauwe knop ‘Add admin’. Er verschijnt nu een popup waarmee je binnen LinkedIn kunt zoeken naar de juiste gebruiker.

Uiteraard is het belangrijk dat je de juiste persoon uitnodigt. Je kunt namelijk ook mensen uitnodigen die nog niet met je gelinkt zijn. 

Per gebruiker kun je verschillende opties kiezen, waarmee je meer of minder rechten geeft. Lees deze opties eerst goed door en kies de optie die bij deze gebruiker past. Klik vervolgens op ‘Save’. 

De gebruiker is nu toegevoegd aan je bedrijfspagina en kan nu ook aan deze pagina werken. In het LinkedIn profiel van de gebruiker verschijnt linksonder de bedrijfspagina.

Gebruiker verwijderen van LinkedIn bedrijfspagina

Als je eenmaal de admin-pagina hebt gevonden is het verwijderen van een gebruiker ook een fluitje van een cent. Klik op het prullenbakje achter zijn of haar naam, en je gebruiker is foetsie. 

Lees meer over LinkedIn

LinkedIn
WhatsApp
Twitter
Facebook

Geef een reactie