Staan alle LinkedIn contacten ook in je CRM-systeem?

Salesmanagers opgelet: Weet je met welke prospects of klanten jouw accountmanagers de afgelopen tijd contact heeft gehad via LinkedIn vanaf zijn of haar thuiswerkplek? Omdat een sociaal netwerk zoals LinkedIn in eerste instantie persoonlijk is bestaat er een grote kans dat dit niet het geval is. Dat is een gemiste kans wat ons betreft!

Maak gegevens inzichtelijk voor en door alle medewerkers

LinkedIn is prima geschikt om het contact met relaties te onderhouden van persoon tot persoon, maar om gegevens inzichtelijk te maken voor de hele organisatie is een CRM-systeem nodig. Als minimaal alle accountmanagers de conversaties met hun LinkedIn contacten zouden koppelen aan het CRM systeem, dan ontstaat een veel completer klantbeeld. Daar ligt de kans die je anders zou missen. Een collega die op een ander moment de prospect benadert kan de informatie gebruiken die door andere collega’s verzameld is. Hoe meer inzicht, hoe beter relaties beheerd worden en ongetwijfeld levert dat extra business op. Wie slim is laat daarom het CRM-systeem door de hele organisatie gebruiken en niet alleen door het salesteam.

Pas met een CRM-systeem ben je eigenaar van de data

Nog een reden om alle LinkedIn gegevens met een CRM-systeem te koppelen is dat de klantendata  anders niet in jouw bezit en beheer zijn; ze blijven van LinkedIn. Op het moment dat LinkedIn voorwaarden en functionaliteiten aanpast dan loop je het risico dat waardevolle klantendata verloren gaat. Zorg er daarom voor dat je eigenaar bent en dat je met klanten het gesprek voert wat je wel en niet van hen mag opslaan en wat ze van jou verwachten. Schrijf hen bijvoorbeeld, na hun goedkeuring, in voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Nooit meer een prospect of klant vergeten

Weet je of jouw accountmanagers de afspraken zijn nagekomen met mensen waar door middel van een LinkedIn bericht iets aan beloofd is? Ook dat is een reden om altijd te zorgen voor een integratie van LinkedIn en een CRM-systeem. Niemand wordt meer vergeten en je kunt voor een constante conversatie zorgen door relevante contactmomenten in te plannen.

Onze ambitie is om via LinkedIn waardevolle salesafspraken voor onze klanten op te leveren. Dat is waarom we ‘best in class’ marketing-, CRM- en saleskennis in huis hebben.

LinkedIn en CRM samen zorgt voor krachtige formules.

 

Wil je meer lezen over LinkedIn marketing? Lees meer over LinkedIn Lead Generation, en hoe je je LinkedIn netwerk kunt uitbreiden.

Lees meer over LinkedIn

LinkedIn
WhatsApp
Twitter
Facebook

Geef een reactie