SocioMerce Kennisbank:

LinkedIn netwerk uitbreiden

Zo krijg je meer LinkedIn connecties

SocioMerce weet als geen anders hoe jij je LinkedIn netwerk kwalitatief kunt uitbreiden. Daarom leggen we op deze pagina leggen uit hoe wij dit op professionele wijze doen voor onze klanten. Maar pas op! Meer LinkedIn connecties betekent niet per se direct meer commercieel succes. Lees snel verder, ook hierover lichten wij in dit artikel een tipje van de sluier op.

LinkedIn netwerk uitbreiden

Eenvoudig je LinkedIn netwerk uitbreiden

Je LinkedIn netwerk uitbreiden is soms net zo eenvoudig als het lijkt. Wanneer jij iemand zakelijk hebt leren kennen voeg je die ongetwijfeld meteen toe aan je netwerk. In de zoekbalk  LinkedIn tik je de naam van deze persoon en stuurt een connectieverzoek. Een gouden tip die wij altijd meegeven is dat je altijd een persoonlijk bericht toe moet voegen. Daarover straks meer… 

Sales Navigator: LinkedIn on steroids!

LinkedIn heeft betaalde opties die je helpen veel meer uit het platform te halen. De tool die wij altijd gebruiken is LinkedIn Sales Navigator. Een geweldige tool omdat je zeer geavanceerde zoekopdrachten uit kunt voeren over alle leden op LinkedIn. De mogelijkheid bestaat zelfs om ook mensen die zich buiten jouw netwerk bevinden uit te nodigen. Vanuit de zoekopdrachten die de LinkedIn Sales Navigator levert kun je leadlijsten maken. Deze lijsten gebruik je vervolgens weer om een connectie aan te gaan door mensen een uitnodiging te versturen. Met als eindresultaat het uitbreiden van je LinkedIn netwerk.

SocioMerce: LinkedIn on steriods, EPO + support team

SocioMerce helpt haar klanten ook met het fors uitbreiden van hun LinkedIn netwerk. Alleen gaan wij nog vijf stappen verder dan de meeste professionals of salesteams gaan en kunnen. Het aangaan van meer kwalitatief hoogstaande LinkedIn connecties is hierdoor een zeer effectieve vorm van koude acquisitie geworden.

Ten eerste hebben wij professionals in dienst die uiterst bekwaam zijn in het gebruik van LinkedIn Sales Navigator en het vinden en kwalificeren van potentiële klanten. Door onze sterke focus en expertise nodigen wij gemiddeld veel meer mensen uit om een LinkedIn connectie aan te gaan dan andere professionals of salesteams zouden doen. Wij stoppen niet voordat we in onze, en die van de klant, genoeg goede prospects hebben gevonden!

Daarnaast hebben wij een rijk palet aan uitgebreide CRM mogelijkheden om het maximale uit die nieuw verworven connecties te halen.

Je bent dus niet alleen je LinkedIn netwerk aan het uitbreiden, maar je haalt er ook kwalitatieve, hoogstaande afspraken uit. Dit is de stap die de meeste professionals niet zetten. En vaak komt dit door de hierboven aangegeven redenen; geen tijd, geen focus en onvoldoende kennis.

Ons team van Lead Generation Specialisten verzorgt zelfs de persoonlijke opvolging voor onze klanten. Dit doen wij door vragen van nieuwe LinkedIn connecties te beantwoorden, ze proactief te benaderen én de conversatie met ze aan te gaan. Met als uiteindelijke doel het inplannen van een afspraak met de potentiële klant, zodat de klant alleen het inhoudelijke gesprek hoeft te voeren. Zelfs de afspraak schieten wij voor je in je agenda. Over gemak gesproken.

De overtreffende trap die wij maken, is dat wij het bestaande netwerk van onze klanten (inclusief de nieuwe connecties die wij hebben gegenereerd) ook nog kunnen blijven warmhouden met interessante content. Denk dan aan content zoals cases, podcasts, whitepapers of uitnodigingen voor interessante en relevante webinars. 

Zo blijf je top-of-mind en kun je interessante marketingmaterialen direct bij de juiste doelgroep onder de aandacht brengen. De doelgroep van nieuwe klanten die jij bepaalt, wordt door SocioMerce binnengehaald.

LinkedIn netwerk uitbreiden: 6 tips!

Omdat je de moeite hebt genomen om tot hier te lezen willen wij ter afsluiting nog zes tips delen die je helpen om je LinkedIn netwerk uit te breiden en meer LinkedIn connecties te krijgen:

  1. Voeg altijd een persoonlijke boodschap toe aan je invite en zoek altijd naar relevantie.
  2. Gebruik LinkedIn Sales Navigator.
  3. Registreer je nieuwe connecties in je CRM en zorg voor een goede salespijplijn, zodat je van iedere nieuwe connectie weet wat de status is.
  4. Volg minimaal twee keer per dag op, zo behoud je het momentum.
  5. Gebruik geen Inmail (gesponsorde berichten vanuit Sales Navigator), maar nodig connecties gewoon op persoonlijke titel uit.
  6. Maak aansluitende landingspagina’s voor verschillende doelgroepen. Hier kun je je nieuwe connecties naar verwijzen. Op deze landingspagina’s kan je bijvoorbeeld referenties of cases plaatsen die interessant zijn voor die doelgroep.

Wil jij ook je LinkedIn netwerk uitbreiden, meer LinkedIn connecties en de hulp van echte specialisten? We geven graag een demo of meer informatie.

Misschien vind je deze artikelen ook interessant?