SocioMerce Kennisbank:

Salesafspraken genereren

Zo genereer je kwalitatieve salesafspraken​

Alles begint en staat met sales. Zonder sales hebben de meeste bedrijven geen bestaansrecht. Maar het genereren van salesafspraken is ook een vak apart en laat je daarvoor bij SocioMerce nou precies aan het juiste adres zijn. Op deze pagina geven we een uniek kijkje in de keuken en leggen we uit hoe wij kwalitatieve B2B afspraken maken. Ook komt aan bod hoe wij dit als professionals aanpakken en hoe ons proces in elkaar steekt. 

Salesafspraken genereren

Meer B2B afspraken is een eitje​

Het maken van B2B afspraken, ook wel koude acquisitie of B2B lead generation genoemd, vinden wij best wel heel erg makkelijk. De echte kunst is om precies de juiste salesafspraken te krijgen. Het proces dat wij daarvoor ontwikkeld hebben staat als een huis. Dat begint bij de kwalificatie van de prospect. Deze moet aan de juiste specificaties voldoen. Er zijn ontzettend veel criteria waar je op kunt selecteren, maar denk bijvoorbeeld aan de basics zoals functie, senioriteit en locatie. Daarnaast moet het bedrijf zelf ook voldoen aan de juiste kwalificaties. Heeft een bedrijf wel budget voor de schaal van projecten die wij doen, gebruiken ze wel de juiste programmeertaal? Allemaal vragen die wij vooraf proberen te beantwoorden. Dit levert aan het einde van de funnel betere salesgesprekken op. Na de handmatige kwalificatie is het zaak om de prospect te verleiden een connectie met je aan te gaan op LinkedIn. Hiervoor hebben wij een groot aantal best practices en benchmarks die wij continu monitoren. Onze marketingexperts kijken per doelgroep hoe we hier zo goed mogelijk op in kunnen spelen.  Na de LinkedIn-connectie gaat SocioMerce de conversatie met de prospect aan. We beantwoorden zijn of haar vragen, geven extra informatie en verleiden door slimme opvolging de prospect om inhoudelijk het gesprek met onze klanten aan te gaan.
B2B afspraken
Salesafspraken maken

Salesafspraken maken is samenwerken

Wij zien onszelf als een verlengstuk van de salesafdeling van onze klanten. Dat doen wij door onze klanten te helpen, ondersteunen en adviseren het optimale uit hun LinkedIn te halen. Het allermooiste hieraan is dat we daarvoor mooie successen ingezet kunnen worden die de klant zelf heeft behaald; een gewonnen prijs in een bepaald vakgebied, interessante cases of een inspirerende, leerzame webinar. Perfecte voorbeelden om zeer effectief in hun eigen netwerk te verspreiden en in de markt hun succes kenbaar te maken. En geloof ons, dit werkt perfect om kwalitatieve salesafspraken te maken. 

Ook interesse in kwalitatieve B2B afspraken? We geven graag een demo of meer informatie!