Wat is een lead?

Sales qualified leads van SocioMerce

De juiste prospects

Alles begint bij het vinden van de juiste prospect. Het is heel simpel. Jij zoekt de ideale klant en wij gaan heel ver om deze voor jou vinden. Tijdens de onboarding doen wij uitgebreid onderzoek naar jouw ideale klant en zetten we  verschillende methodes in om jouw ideale klant te identificeren en in kaart te brengen.

Maandelijks selecteren wij handmatig en persoonlijk enkele honderden prospects. Deze prospects hebben twee dingen gemeen:

1) Ze werken bij een bedrijf dat jouw product kan afnemen
2) Ze hebben de juiste functie

Mocht de wens bestaan, heb je vooraf altijd de mogelijkheid te bepalen welke prospect je wel en niet wil benaderen. Zo zorgt dit feedbackmoment ervoor dat wij kunnen beginnen met het benaderen van de perfecte prospects.

Kwalificeren van prospects naar lead

Vervolgens zijn wij aan zet. We benaderen de prospect via LinkedIn en gaan de conversatie met ze aan. We informeren de prospect over jouw product en geven antwoord op de door hen gestelde vragen. Zodra een prospect aangeeft een afspraak te willen, plannen wij die in en geven wij hem over aan jou. Dit noemen wij een sales qualified lead (SQL). De Sales qualified leads leveren wij per e-mail bij je aan of schieten wij rechtstreeks in je CRM. Het enige wat jij hoeft te doen is inhoudelijk het gesprek aan te gaan met de klant.

En de mogelijkheden van die afspraak kan op maat gemaakt worden naar jouw wensen; een telefoongesprek, online demo of fysieke afspraak op het kantoor van jou of de prospect.

Never leave a living lead behind

De belangrijke succesfactor bij SocioMerce is dat wij op het gebied van benadering en opvolging door maximale optimalisatie een geoliede salesafdeling zijn. 

Ons credo is “Never leave a living lead behind“. Geeft een prospect aan dat hij over twee maanden weer contact wil? Of laat iemand niks meer horen, ondanks interesse in een afspraak te hebben? Wij hebben alle leads op de bril en zorgen er constant voor dat  we maximaal rendement behalen.

Ook interesse in sales qualified leads? We geven graag een demo of meer informatie.