Wat is een lead?

Sales qualified leads van SocioMerce

De juiste prospects

Alles begint bij het vinden van de juiste prospect. Tijdens onze onboarding doen wij uitgebreid onderzoek naar jouw ideale klant. Deze gaan wij voor jou vinden. Wij hebben verschillende methodes om jouw ideale klant te identificeren, en daarin gaan we heel ver.

Maandelijks selecteren wij handmatig enkele honderden prospects. Deze hebben twee dingen gemeen:

1) Ze werken bij een bedrijf dat jouw product kan afnemen
2) Ze hebben de juiste functie

Indien gewenst heb je vooraf de mogelijkheid te bepalen welke prospect je wel en niet wil benaderen. Dit is voor ons weer een feedbackmoment waardoor wij nog beter weten welke potentiële klanten jij wil benaderen.

 

Kwalificeren van prospects naar lead

Vervolgens benaderen wij de prospect via LinkedIn en gaan wij de conversatie met ze aan. We informeren de prospect over jouw product en beantwoorden veel gestelde vragen. Zodra een prospect aangeeft graag een afspraak te willen geven wij hem over aan jou. Dit noemen wij een sales qualified lead (SQL). De Sales qualified leads leveren wij per e-mail bij je aan of schieten wij rechtstreeks in je CRM. Jij gaat inhoudelijk met de klant in gesprek.

De afspraak kan bestaan uit een telefoongesprek, online demo of fysieke afspraak op het kantoor van jou of de prospect.

Never leave a living lead behind

Een belangrijke succesfactor van SocioMerce is dat wij geoliede salesafdeling zijn. Zowel onze benadering als de opvolging is maximaal geoptimaliseerd. 

Ons credo is “Never leave a living lead behind”. Dus geeft een prospect aan dat hij over twee maanden pas weer contact wil, of geeft iemand aan een afspraak te willen, maar wordt er vervolgens niets meer vernomen? Wij hebben alle leads op de bril en zorgen ervoor dat maximaal rendement wordt behaald.

Ook interesse in sales qualified leads? We geven graag een demo of meer informatie.