Bij Conversational lead generation benaderen wij op structurele en persoonlijke basis potentiële klanten. Dit doen wij o.a. via LinkedIn. Wij volgen het gesprek op, waarbij context, content en het profiel van de prospect centraal staan. Dit totdat de prospect daadwerkelijk interesse toont en wilt overgaan tot een concrete afspraak. Dan leveren wij de lead direct aan bij onze opdrachtgever.

Stap 1: Onboarding

Markt analyse
Wij starten met belangrijke informatie en achtergronden over jullie potentiële klanten vragen. Informatie zoals markt- en bedrijfsgrootte, DMU’s-samenstelling, geografisch gebied, industrieën of verticals.

Doelgroep profiel
Op basis van de marktanalyse, propositie, overeenkomsten in klantengroepen, stellen wij jullie ideale klantprofiel samen.

Propositie
Wij vertalen de overall propositie naar de lead generatie propositie.

Lead Generation Strategie
Wij bepalen gezamenlijk de strategie, plan van aanpak en planning.

Concept en content
Op basis van de lead generatie propositie ontwikkelen wij het content- en storytelling concept.

Onboarding teams
Gezamenlijk informeren wij de lead generatie gerelateerde teams, bij zowel de klant als SocioMerce.

 

 

 

Stap 3: Executie en optimalisatie

Eerste bereik (invite)-campagne:
Nu wij jouw ideale klant begrijpen, zullen wij de eerste bereik (content-invite) strategie samen met de vervolgberichten, op met name LinkedIn, opstellen. 

 

De vervolgstrategie ‘Conversational Only’:
Elk vervolgbericht wordt persoonlijk beantwoord, gebaseerd op de specifieke reactie van de lead, de context en onze klant info. Dit onderscheidt ons van vele andere Lead Generation partijen. Wij geloven dat alleen deze benadering meer en betere leads en conversie naar echte en duurzame klant relaties oplevert.

Optimalisatie
Op basis van de Lead Generation Data en feedback van de prospects wordt de campagne continue geoptimaliseerd; content, context, frequentie, etc.

 

Wilt u ook meer sales qualified leads of afspraken?
Een beller is sneller: 0648172095