Stage Amstelveen

Interview met stagiair Ryan

Je hebt een halfjaar bij ons stage gelopen, kun je vertellen wat je in die tijd allemaal hebt gedaan?

Dat is te veel om in één zin op te noemen. De dagelijkse werkzaamheden bestaan vooral uit twee onderdelen: het zoeken van mensen binnen een bepaalde doelgroep voor campagnes, en het beantwoorden van binnengekomen berichten van deze campagnes. Het is leuk om berichten te beantwoorden van personen die jijzelf voor de klant hebt gevonden. Zo speel je een onderdeel binnen elke fase van het proces.

Aan het begin van je stage leer je hoe je de dagelijkse werkzaamheden uitvoert en welke softwareprogramma’s je daarvoor gebruikt. Hoe verder je in je stage gevorderd bent, hoe meer verantwoordelijkheden je krijgt.

Naast het uitvoeren van dagelijkse werkzaamheden heb ik een aantal opdrachten voor school gedaan, zoals het schrijven van een concurrentieanalyse, een mediaplan, een persbericht en blogs voor de kennisbank. Lees hier de blog over het communicatiemodel van Laswell en hier de blog over het communicatiekruispunt van Ruler. Ook heb ik geholpen met het maken van personal content voor klanten.

Wat vond je het leukste aan je stage bij SocioMerce?

Het contact met de collega’s! Binnen SocioMerce is het normaal om informeel met elkaar te communiceren. Er worden veel grapjes gemaakt en de werksfeer is ook erg fijn. Er ligt een voetbal in het kantoor die we regelmatig naar elkaar passen, er hangt een dartbord en (als er tijd is) spelen we een potje schaak. Zeker nu de Coronaperiode alweer een tijd voorbij is, een tijd waarin je alleen maar thuiszat, is het erg leuk om te werken op een kantoor waar de sfeer lekker chill is.

Heb je ook een opdracht voor je opleiding moeten doen?

Ik studeer HBO Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Voor mijn stage moest ik een portfolio schrijven, waarvoor ik meerdere opdrachten moest doen en moest aantonen dat ik gegroeid ben in een aantal competenties. Hiervoor moest ik STARR-formulieren invullen en beroepsproducten toevoegen.

Tijdens mijn stage ben ik goed ondersteund. Ik heb meerdere interviews met het management gedaan en kon altijd terecht voor feedback. Ook heeft mijn campagnemanager regelmatig met mij gezeten om naar de opdrachten te kijken. Binnen het bedrijf is iedereen bereid om je te helpen.

Wat is het belangrijkste dat je tijdens je stage hebt geleerd?

Dat je altijd jezelf moet blijven!

Na je stage heb je een bijbaan verdient. Hoe gaat dit in zijn werk?

Op een dag gaf een van de managers aan dat hij even met mij wilde praten. Eerst dacht ik: “Oh jee, wat is er aan de hand?”. Ergens wist ik wel dat het goed zat, maar toch…

Tijdens het gesprek gaf Rick aan dat ze erg tevreden met mij waren en dat ze graag wilden dat ik bij SocioMerce bleef werken. Vervolgens hebben Jeroen, Rick en ik een aantal afspraken op papier gezet en toen was het zover: ik was officieel een werknemer van SocioMerce.

Heb je nog tips die je aan toekomstige stagiairs wil meegeven?

Ik heb een aantal tips voor toekomstige stagiairs:

  • Geef duidelijk aan wanneer je tijd nodig hebt om aan je stageopdrachten te werken. Het kan erg druk zijn, maar jij kan het ook erg druk hebben met stage. Een goede afstemming is cruciaal om je stageopdrachten te voltooien én iets te betekenen voor het bedrijf.
  • Wees niet bang of verlegen om het gesprek met iemand aan te gaan of om hulp te vragen.
  • Schrijf alles op. Vooral in de eerste twee weken is het belangrijk om alles over de bedrijfsprocessen op te schrijven. Zo heb je altijd je eigen werkhandleiding en stappenplan bij de hand. Na zes maanden gebruik ik de mijne nog steeds!

Ook enthousiast geworden? Bekijk hier onze vacatures.

LinkedIn
WhatsApp
Twitter
Facebook

Geef een reactie