SocioMerce Kennisbank:

LINKEDIN LEAD GENERATION

Zo krijg je meer LinkedIn connecties

LinkedIn is het grootste zakelijke platform van Nederland, en daarom ideaal is om nieuwe zakelijke klanten op te vinden. SocioMerce is een LinkedIn lead generation bureau. Wij weten als geen ander hoe je LinkedIn gebruikt om nieuwe zakelijke klanten te vinden. Dit kun je op verschillende manieren doen. Op deze pagina leggen we uit welke mogelijkheden je allemaal hebt. We sluiten af met wat tips. Gebruik vooral ook de chat om ons vragen te stellen!

Vormen van LinkedIn lead generation​

LinkedIn is een gigantisch platform dat talloze mogelijkheden om leads te genereren. Veel mensen denken dan direct aan adverteren via LinkedIn. Dit is slechts één van de mogelijkheden. LinkedIn is namelijk bij uitstek geschikt om door middel van free publicity nieuwe leads te scoren.

LinkedIn advertising voorbeeld

LinkedIn leads via advertising​

Het bouwen van een netwerk kost tijd. Via LinkedIn advertising kun je echter direct in je doelgroep adverteren en leads genereren. Je kunt direct starten en ook de eerste learnings heb je sneller dan bij de methode hierboven. Er zijn verschillende manieren waarop je kunt adverteren. De bekendste is de “promoted” posts in je tijdlijn. Als je goed kijkt op LinkedIn, dan zie je verschillende posities waarop je advertenties kunt inkopen. 

Wij vinden het nadeel van LinkedIn advertising dat het erg duur is. Aan de andere kant zit je wel direct midden in je doelgroep, waardoor het voor bedrijven ook uiterst effectief kan zijn. 

Voor het genereren van B2B leads biedt LinkedIn Advertising twee mogelijkheden. Vanuit de advertentie kun je de lead direct naar je website laten gaan. Uiteraard raden we aan hier aparte landingspagina’s voor te maken. De tweede optie is om de lead direct af te vangen op LinkedIn. Als iemand op de advertentie klikt, krijgt de bezoeker een formulier van LinkedIn zelf te zien. Dit kan zelfs al worden ingevuld met data uit het LinkedIn profiel van de bezoeker. 

Het toepassen van leadformulieren van LinkedIn werkt sterk conversie verhogend.  Het nadeel is natuurlijk wel dat de bezoeker niet meer op je website komt. Hierdoor heb je bijvoorbeeld niet de mogelijkheid om de bezoeker te re-targetten. Ook is er minder merkbeleving.

Over re-targetten gesproken. Je kunt ook de bezoekers die op jouw website zijn geweest targetten op met advertenties op LinkedIn. Een andere manier om de doelgroep op LinkedIn kleiner en vooral nog specifieker te maken, waardoor je de kosten kunt drukken en resultaten verhogen.

LinkedIn lead generation tips

Ook interesse in LinkedIn lead generation? We geven graag een demo of meer informatie.

Ook interesse in LinkedIn lead generation? We geven graag een demo of meer informatie.