SocioMerce Kennisbank:

LinkedIn lead generation

Wat is LinkedIn lead generation?

LinkedIn is het grootste zakelijke platform van Nederland, en daarom ideaal is om nieuwe zakelijke klanten op te vinden. SocioMerce is een LinkedIn lead generation bureau. Wij weten als geen ander hoe je LinkedIn gebruikt om nieuwe zakelijke klanten te vinden. Dit kun je op verschillende manieren doen. Op deze pagina leggen we uit welke mogelijkheden je allemaal hebt. We sluiten af met wat tips. Gebruik vooral ook de chat om ons vragen te stellen!

LinkedIn lead generation bureau

Vormen van LinkedIn lead generation

LinkedIn is een gigantisch platform dat talloze mogelijkheden om leads te genereren. Veel mensen denken dan direct aan adverteren via LinkedIn. Dit is slechts één van de mogelijkheden. LinkedIn is namelijk bij uitstek geschikt om door middel van free publicity nieuwe leads te scoren.

Meer netwerk = meer leads... toch?

Je kunt LinkedIn gebruiken voor de korte klap, maar ook om lange termijn relaties op te bouwen. Een relatie via LinkedIn start uiteraard met het uitnodigen van nieuwe mensen. SocioMerce kan helpen om de juiste prospects te selecteren en iedere maand gestructureerd je LinkedIn netwerk uitbreiden. Vooral als je een commerciële functie hebt, is een groot LinkedIn netwerk iets waar je jarenlang plezier van zult hebben.

Naast het uitbreiden van je netwerk kunnen we helpen je netwerk te onderhouden. Dit noemen wij ook wel lead nurturing. Door je netwerk te voeden met relevante informatie blijf je top-of-mind.

Top-of-mind kun je blijven door regelmatig op je tijdlijn te posten. Ook kun je jouw netwerk met regelmaat persoonlijke berichten sturen. De eerste methode zien wij meer als personal branding, de tweede zorgt meestal voor de conversie naar echte salesafspraken.

LinkedIn leads via advertising

Het bouwen van een netwerk kost tijd. Via LinkedIn advertising kun je echter direct in je doelgroep adverteren en leads genereren. Je kunt direct starten en ook de eerste learnings heb je sneller dan bij de methode hierboven. Er zijn verschillende manieren waarop je kunt adverteren. De bekendste is de “promoted” posts in je tijdlijn. Als je goed kijkt op LinkedIn, dan zie je verschillende posities waarop je advertenties kunt inkopen. 

Wij vinden het nadeel van LinkedIn advertising dat het erg duur is. Aan de andere kant zit je wel direct midden in je doelgroep, waardoor het voor bedrijven ook uiterst effectief kan zijn. 

Voor het genereren van B2B leads biedt LinkedIn Advertising twee mogelijkheden. Vanuit de advertentie kun je de lead direct naar je website laten gaan. Uiteraard raden we aan hier aparte landingspagina’s voor te maken. De tweede optie is om de lead direct af te vangen op LinkedIn. Als iemand op de advertentie klikt, krijgt de bezoeker een formulier van LinkedIn zelf te zien. Dit kan zelfs al worden ingevuld met data uit het LinkedIn profiel van de bezoeker. 

Het toepassen van leadformulieren van LinkedIn werkt sterk conversie verhogend.  Het nadeel is natuurlijk wel dat de bezoeker niet meer op je website komt. Hierdoor heb je bijvoorbeeld niet de mogelijkheid om de bezoeker te re-targetten. Ook is er minder merkbeleving.

Over re-targetten gesproken. Je kunt ook de bezoekers die op jouw website zijn geweest targetten op met advertenties op LinkedIn. Een andere manier om de doelgroep op LinkedIn kleiner en vooral nog specifieker te maken, waardoor je de kosten kunt drukken en resultaten verhogen.

Andere tips van hét LinkedIn lead generation bureau!

We hebben de verschillende toepassingen nu besproken. Er zijn nog veel manieren om nog veel meer uit LinkedIn lead generation te halen dan je zou denken.

Één van de adviezen die wij altijd geven, is om LinkedIn Sales navigator te gebruiken. Hiermee kun je over alle LinkedIn leden segmentatie toepassen. Je kunt bijvoorbeeld zoeken op functie, bedrijfsgrootte en branche. Hierdoor kun je in razend tempo leadlijsten maken en de juiste prospects op het spoor komen. 

Een tweede tip is om een gespecialiseerd LinkedIn lead generation bureau als SocioMerce in te schakelen. Uiteraard omdat wij graag nieuwe klanten verwelkomen, maar vooral omdat wij heel goed weten wat wel en wat niet werkt op LinkedIn. Wij hebben benchmarks waardoor wij heel snel jouw resultaten kunnen vergelijken en optimaliseren. Omdat LinkedIn een relatief duur medium is, is een goed LinkedIn bureau al snel kosten efficiënt. 

Ook interesse in LinkedIn lead generation? We geven graag een demo of meer informatie.

Lees meer over LinkedIn