SocioMerce Kennisbank:

Linkedin marketing

Op deze pagina vind je alles over LinkedIn marketing. We hebben de belangrijkste artikelen met tips & tricks voor je verzameld, maar ook de bekendste begrippen voor je uitgewerkt. SocioMerce is het kenniscentrum en leidende bureau op het gebied van LinkedIn. Het leek ons een goed idee om al deze informatie te verzamelen en op één pagina voor jullie uit te werken.

De verschillende doelstellingen van LinkedIn Marketing

Net als bij ‘gewone’ marketing, dien je bij LinkedIn Marketing eerst duidelijk je doelstellingen te definiëren. Heb je een salesrol, dan gebruik je LinkedIn waarschijnlijk om salesafspraken te genereren. Als manager, HR-medewerker of recruiter dan is de kans groot dat je LinkedIn echt als recruitmentkanaal ziet.

Aan de hand van jouw doelstelling, dus sales of recruitment gaan we je uitleggen welke mogelijkheden LinkedIn allemaal biedt.

LinkedIn is in eerste plaats een social network. Het overgrote deel kun je dan ook gratis gebruiken. We leggen je precies uit welke gratis mogelijkheden LinkedIn allemaal biedt om meer goede medewerkers of salesafspraken te genereren. LinkedIn wil echter ook graag geld aan je verdienen. De mogelijkheden om betaald je doelstellingen te behalen gaan we ook uitgebreid op in.

LinkedIn Marketing

Meer verkopen dankzij LinkedIn ​

Wil jij LinkedIn inzetten om meer te verkopen, dan heb je een aantal interessante opties. Van het posten op je tijdlijn, tot het direct benaderen van prospects. Uiteraard verkoop je niet direct iets. De meeste B2B bedrijven maken eerst een afspraak via LinkedIn, waarna het verkoopproces pas start. We sommen de opties voor je op.

Prospects uitnodigen op LinkedIn

Je kunt gratis prospects uitnodigen en je LinkedIn netwerk uitbreiden. Vervolgens kun je het gesprek met de prospect aangaan en een salesafspraak maken. Wij noemen dit Conversational Lead Generation. Dit kun je zelf doen, dan is het gratis. Wil je dit echt professioneel aanpakken dan kun je SocioMerce vragen dit voor je uit te voeren.

Als je dit goed wil aanpakken, dan raden we je aan op LinkedIn Sales Navigator te activeren. Hiermee kun je binnen LinkedIn filteren op zaken als ‘branche’, ‘functietitel’ of ‘aantal medewerkers’. Op deze manier vind je exact de DMU die jij graag wil bereiken. Een bijkomend voordeel van een Sales Navigator licentie, is dat je ook prospects via InMail kunt benaderen. Dit houdt in dat je ook berichten kunt sturen aan prospects die niet in je netwerk zitten. Het aantal InMails dat je kunt sturen is wel beperkt en is afhankelijk van het soort licentie dat je afneemt.

Posten op je tijdlijn

Iedereen die actief is op LinkedIn zal vast wel eens iets op zijn of haar tijdslijn hebben gepost. Bij verreweg de meeste gebruikers blijft dit echter beperkt tot de echte ´life events´ zoals het wisselen van baan, een promotie of een oproep om een neefje of nichtje aan een stage te helpen. Actieve zelfpromotie vinden veel gebruikers toch lastig, terwijl dit juist heel erg effectief is.

Als je meer wil verkopen via LinkedIn, dan raden wij toch echt aan om de stap te zetten en regelmatig een update te plaatsen. Iedereen in jouw netwerk ziet jouw posts voorbij komen, en als ze interesse hebben in jouw product, dan kunnen ze jouw benaderen. Uiteraard kun je zien wie op jouw posts reageert. Zitten hier interessante prospects bij dan kun je hen ook direct benaderen. 

Vooral als je ook actief je netwerk uitbreidt met interessante prospects is posten op je timeline een uitstekend middel om jezelf bij potentiële klanten in de kijker te spelen.

 

LinkedIn Sales Navigator filters
Een screenshot van enkele filters in LinkedIn Sales Navigator.

Posten op de bedrijfspagina van LinkedIn

Als bedrijf kun je ook op de bedrijfspagina op LinkedIn posten. Iedereen die jouw bedrijfspagina volgt ziet deze post voorbij komen.

Nu hebben de meeste bedrijven minder volgers op hun bedrijfspagina, dan dat b.v. de directeur heeft. Het is dan ook zaak om actief volgers voor je bedrijfspagina te genereren. Hoe je dit doet? Alle beheerders van een bedrijfspagina hebben de mogelijkheid om hun connecties uit te nodigen om de bedrijfspagina te volgen. Vraag dus b.v. medewerkers met een goed netwerk om beheerder te worden en een groot aantal mensen uit te nodigen. O, we hebben trouwens ook voor je uitgewerkt hoe je beheerders toegang geeft tot je bedrijfspagina

LinkedIn Ads gebruiken

Een derde optie is het inkopen van LinkedIn Ads. Met LinkedIn ads heb je verschillende opties. Zo kun je de posts op je LinkedIn bedrijfspagina een ‘boost’ geven. Dit zorgt ervoor dat meer relevante prospects je posts zien. Ook kun je gericht advertenties inkopen op doelgroepen die goed bij jouw passen. Met LinkedIn Ads kun je ervoor kiezen om bezoekers naar je website toe te sturen, maar met LinkedIn lead forms kun je bezoekers ook direct op LinkedIn hun gegevens laten invullen. Dit werkt vaak sterk conversie verhogend.

Hopelijk geven deze opties je een idee wat voor LinkedIn marketing je allemaal kunt toepassen.

Connecties uitnodigen voor LinkedIn Bedrijfspagina
Screenshot hoe je connecties uitnodigt voor je LinkedIn Bedrijfspagina.

Nieuwe medewerkers vinden via LinkedIn

LinkedIn is bij uitstek een medium dat veel door recruiters wordt gebruikt. LinkedIn is natuurlijk eigenlijk gewoon een verzameling van cv’s, waar je als recruiter heerlijk in kunt snuffelen. De bekendste methode hoe recruiters dit medium gebruiken is door gewoon de connectie aan te gaan met potentiële kandidaten. Dit is wat wij als SocioMerce ook doen voor onze opdrachtgevers. Onze methode gaat nog veel verder en werkt echt super goed, dus mocht je hier een keer een demo over willen krijgen neem dan vooral contact met ons op.

 

LinkedIn Marketing modellen & begrippen

De volgende modellen en begrippen over LinkedIn hebben we voor je uitgewerkt.

  • LinkedIn Strategie – In dit artikel leggen we uit welke verschillende strategieën je op LinkedIn kunt toepassen en hoe wij dit in de praktijk bij SocioMerce doen.
  • LinkedIn profiel tips – Dit is het ultieme artikel over je LinkedIn profiel. Lees dit en je profiel is helemaal geoptimaliseerd!
  • LinkedIn Lead Generation – LinkedIn wordt vaak ingezet om kwalitatieve afspraken te genereren voor het salesteam. Dit is ook het specialisme van SocioMerce. Lees alles over LinkedIn Lead Generation in dit artikel.
  • LinkedIn netwerk uitbreiden – LinkedIn Marketing wordt een stuk eenvoudiger als je een groot netwerk hebt. In dit artikel geven we tips hoe je jouw LinkedIn netwerk op een kwalitatief hoogwaardige manier kunt uitbreiden. Iets waar je je hele carrière plezier van kunt hebben.

Wat is goede LinkedIn Marketing?

Er is niet één manier om LinkedIn Marketing toe te passen. Goede marketing gaat natuurlijk uit van de 4P’s van McCarthy. Het gaat dus niet alleen om promotie, maar om de hele propositie

Artikelen over LinkedIn op ons blog:

Ook interesse in het genereren van leads via LinkedIn Marketing? We geven graag een demo of meer informatie.