Slapend rijk…of lig je wakker als ondernemer?

Slapend rijk…of lig je wakker als ondernemer?

Worden we slapend rijk, of hebben we vooral slapeloze nachten? Dat is wat Jeroen en Rick, oprichters van SocioMerce wel eens gekscherend aan elkaar hebben gevraagd. Met zo weinig mogelijk inspanning zoveel mogelijk verdienen; het geld stroomt automatisch binnen. Dat is voor veel mkb-ondernemers een utopie. Slapend rijk worden bestaat (meestal) niet en misschien moet je dat ook helemaal niet willen nastreven. Wat helaas wel bestaat zijn slapeloze nachten. Lig jij als ondernemer hier ook wel eens wakker van?

Personeelstekort

Niet alleen in de horeca-, bouw-, onderwijs en zorgsector is er sprake van personeelstekort. Recent stond in Intermediair dat er voor het eerst ook een tekort is aan kantoorfuncties. Zo is het vervullen van verkoop- en andere commerciële functies voor veel ondernemers steeds uitdagender. Bij SocioMerce geloven we daarom dat ondernemers al in een vroeg stadium met potentiële nieuwe medewerkers in contact moeten komen. Daarom helpen we onze klanten met de ontwikkeling van een talentenpool zodat ze, eerder dan de concurrent, in verbinding staan met goed gekwalificeerde kandidaten.

Afhankelijkheid van klanten

Er kan een moment komen dat je als ondernemer te afhankelijk bent geworden van een paar grote klanten. Via mond-tot-mondreclame ben je gegroeid, maar nieuwe doelgroepen bereiken en ideeën testen is uitdagend. Dat is waar we bij helpen. Onder andere door samen de ideale klant te definiëren en vervolgens op zoek te gaan naar gelijksoortige klanten.

Kennis gaat verloren

Recruiters plukken aan de lopende band je beste personeelsleden weg. Hierdoor verlies je als organisatie veel kennis. Als dit een account manager betreft loopt ook vaak een stuk netwerk de deur uit. Bij SocioMerce hebben we een methode waarmee we directeuren en eigenaren helpen juist onder bestaande klanten het LinkedIn netwerk uit te breiden. Op deze manier is deze kennis geborgd bij mensen die de organisatie niet zo snel verlaten en verder bouwen aan de toekomst.

We helpen graag, wij houden niet van slapend rijk worden, wel van slim werken en de juiste dingen doen voor onze klanten!

LinkedIn
WhatsApp
Twitter
Facebook

Geef een reactie